Våldtäktsanklagad dömd för sexköp

Nyheter Inga kommentarer till Våldtäktsanklagad dömd för sexköp 48

Den 40-åriga mannen hemmahörande i Motala som stod anklagad för våldtäkt mot barn har i förra veckan fått sin dom. Mannen dömdes inte för våldtäkt, däremot för köp av sexuell tjänst av minderårig. Påföljden blev skyddstillsyn för köp av sex.

Det var i maj förra året som en man bosatt i Motala och en då 14-årig flicka träffades på Lilla Essingen i Stockholm för att ha sex mot ersättning.

Mannen har hela tiden nekat till våldtäktsanklagelsen men erkände i rätten att har köpt sex av flickan. Han hävdar däremot att han inte visste att hon var minderårig och att hon utgav sig för att vara 16 år när de träffades. Mannen stod åtalad för att ha våldtagit flickan, men tingsrätten valde att inte döma honom för våldtäkt mot barn.

Istället gick rätten på åklagarens alternativa brottsyrkande, sexköp av minderårig och dömde honom till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, vilket motsvarar tre månaders fängelse.

Tingsrätten valde skyddstillsyn istället för fängelse för att han tidigare inte är straffad för några sexualbrott och frivården föreslog en förstärkt skyddstillsyn. Det ansågs då finnas tillräckliga skäl för att frångå ett fängelsestraff.

40-åringen jobbade tidigare i år på HVB-hemmet Olivlunden med ensamkommande flyktingbarn. Mannen har fram till den 16 november på sig att överklaga domen.

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top