Tre föreställningar på ett dygn

Kultur, Nyheter Inga kommentarer till Tre föreställningar på ett dygn 295
Nadine Bergqvist (till vänster) och Elin Hillnäg (till höger under pjäsen "Tribadernas natt"

Nadine Bergqvist (till vänster) och Elin Hilläng (till höger) i pjäsen ”Tribadernas natt”. Foto: Mike Lindberg

Bona folkhögskolans teaterlinje har genomfört sin första scenföreställning. Det är ett projekt baserat på fyra olika pjäser.

Efter tre veckors repetitioner var det äntligen dags. Under ett intensivt decemberdygn genomförde Bonas teaterlinje sin första scenföreställning tre gånger.

Föreställningen, regisserades av skolans teaterlärare Helene Bergström och bestod av delar från fyra olika pjäser.

Teatereleverna var indelade i fyra grupper och hade en pjäs per grupp. Varje föreställning var två timmar lång, det innebar att varje pjäs blev ungefär en halvtimme lång.

Det var kontraster från humor till allvar och publiken fick se pjäser som handlade om kärleksdrama, födelsedagstrubbel och syskonkärlek. Allt från skratt till tårar fick besökarna uppleva.

Pjäserna utspelar sig både i dåtid och i nutid. Handlingarna var bland annat om en mors 72-årsdag och ett ungt par som bjuder på efterfest.

Tisdagens kvällsföreställning som var öppen för allmänheten blev den som drog till sig flest besökare. Det kom mer publik än beräknat och då räckte stolarna inte till alla 80 åskådare, utan vissa fick stå upp.
Men även de två andra spelningarna som endast var öppna för skolan skapade stort intresse.

– Jag tyckte att det var jättekul att genomföra det här. Det var extra roligt under tisdagskvällen då det kom mest folk. Det är alltid roligt att spela inför nya människor, säger Vincent Englund, elev på teaterlinjen.

Vincent berättade även att han kände sig nöjd med alla gruppernas insatser under föreställningarna och med samarbetet under repetitionerna.

Vincent Englund medverkade i pjäsen ”Vem är rädd för Virginia Woolf?”. Foto: Mike Lindberg

Vincent Englund medverkade i pjäsen ”Vem är rädd för Virginia Woolf?”. Foto: Mike Lindberg

Idén med fyra pjäser är spännande och överlag var föreställningen bra.

Men som icke insatt kunde det vara en utmaning att hänga med i handlingarna, eftersom det bara var delar från olika pjäser.

Ljuset var lagom och ljudet var bra då de medverkande höll en bra volym. Volymen var lika tydlig i den lilla scenrummet som de två stora.

I och med föreställningen har Bonas teaterlinje nu genomfört den första av två terminer på skolan. Men innan vårterminen börjar väntar nu ett välbehövligt jullov.

Miranda Larsson berättar i det här radioinslaget om hennes tankar kring föreställningen:

faktaruta

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top