Teaterklass på turné i Italien

Nöje, Nyheter Inga kommentarer till Teaterklass på turné i Italien 127
Kristoffer Ernstson och Nadine Bergqvist ser fram emot att åka iväg till Italien  med deras klass. Foto: Mike Lindberg

Kristoffer Ernstson och Nadine Bergqvist ser fram emot att åka iväg till Italien med deras klass. Foto: Mike Lindberg

17-24 mars är Bona folkhögskolas teaterklass i Italien. Där kommer de att spela barnteater på flera barnhem. Vicenza är staden som klassen kommer att vistas i mest, men resor till andra städer är också planerade.

I teaterkursen ingår en resa utomlands där teater kombineras med en solidaritetsinsats. I år spelas upp pjäsen Bella Nora, som är baserad på filmen Coraline, på några barnhem.

De arrangerar också en workshop. De kommer även att träffa två andra teatergrupper nere i Italien. Åldern för den ena är 15-19 år och den andra är mellan 20-25 år. Syftet med resan är att spela barnteater och få ett kulturellt utbyte.

Från början var tanken att det skulle vara två grupper som spelade en varsin pjäs. Men på grund av en elev bröt foten fick ena gruppen ändra planerna och hålla i en workshop istället. Justeringen gjordes i god tid och därför har det varit gott om tid att förbereda. Workshopen kommer att vara för de två teatergrupperna som Bonaeleverna ska träffa.

– Det kommer att bli väldigt mycket fysiska kommunikationsövningar som inte är beroende av språket, säger Kristoffer Ernstson, elev på teaterlinjen.
Förväntningarna är många och förutom föreställningarna finns det även planer på att åka till antingen Venedig eller Verona. Två världsskända italienska städer med stora kulturella arv.

– Det ska bli jättekul och väldigt spännande att se kulturen och gamla städer. Därför hoppas jag verkligen att vi åker till Venedig. Jag ser fram emot alltihopa, säger Nadine Bergqvist, också elev på teaterlinjen.

Bonas teaterklass ska spela barnteater i Italien. Foto: Elin Hilläng

Bonas teaterklass ska spela barnteater i Italien. Foto: Bona folkhögskolan teaterlinjen

I vanliga fall bruka klassresor vara ett ”sista tiden med gänget”-tillfälle. Men så blir det inte nu, eftersom kursen kommer att fortsätta ända tills början av juni.

Anledningen till att turnén inte är i slutet av kursen, är att teaterlinjen kommer att arbeta med slutproduktionen efter Italienvistelsen. Den kommer att ta väldigt mycket tid och blir det största projektet under utbildningen. Därför passar det bättre att åka iväg innan.

– Det känns bättre att åka nu än att åka i slutet av läsåret, eftersom vi hade en barnteaterturné i Motala nyligen. Då samlade vi även ihop pengar till resan. Nu är gruppen redan inne i processen och kan prestera bättre, avslutar Kristoffer Ernstson.

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top