Hockey

Nu slipper MAIF det stökiga spelet

Nyheter, Sport

Motala AIF Hockey är klara för spel i division två nästa säsong. På onsdagskvällen vann de matchen mot lokalrivalen HF Linköping och platsen i AllTvåan var helt säkrad.
– Det är här vi hör hemma och jag är väldigt glad att vi lyckades att ta oss tillbaka, säger tränaren Johan Svensson.

Det var glädjescener som utspelade sig i Stångebrohallen i onsdags kväll. Bortalaget Motala AIF besegrade HF Linköping med 7 – 2 i den sista och avgörande matchen i kampen om spel i division två. Det innebär att laget är tillbaka där de hör hemma, det tyckte åtminstone huvudtränaren Johan Svensson både inför kvalspelet och efter att slutsignalen gått.

– Det är en enorm glädje att vi har vunnit kvalet och får spela hockey i den högre serien igen, säger Johan Svensson.

Något som Johan ser fram emot att slippa i och med uppflyttningen är det inte blir lika mycket fokus på att diskutera med domarna. Han säger att det ofta blir snack om tveksamma situationer och att det är mycket mindre av det i AllTvåan.

– Det är väldigt grisigt spel i division tre. I tvåan är allting överlag mycket bättre och på en högre nivå.

För att MAIF ska vara lika bra förberedda för att spela i en högre division nästa säsong ska de öka träningsmängden. Men att ishockeyn nu kommer att ta upp mer tid av spelarna leder med största sannolikhet till att flera av dem inte spelar med laget nästa säsong.

– Det är ju så att jobbet går i första hand, och för många kommer det innebära att de söker sig till andra division tre-klubbar här i närheten.

Under den gångna säsongen har Motala bara förlorat en match i grundserien, och i kvalets sex matcher har de gått vinnande ur fem av dem.
För Johan Svensson var det även en stor lättnad att de lyckades med att gå upp till AllTvåan direkt och att det inte blev fler än en säsong i division tre.

– Det var ju vår givna mål under säsongen. Vi har haft hög press på oss att prestera och leva upp till alla förväntningar och det tycker jag verkligen vi har gjort. Att vi har klarat av det beror till största delen på att var väldigt bra förberedda, säger han.

Att MAIF nu återvänder till tvåan till kommande säsong ser tränare Svensson som väldigt positivt, eftersom han tycker att de är så pass bra att de kan vara med och spela mot de allra bästa där.

– Jag skulle vilja säga att med det lag vi har idag skulle vi hänga med bra även i division två, det är jag säker på. Även om tre ordinarie spelare skulle vara borta från spel har vi möjligheten att kunna ersätta dem med tre andra bra spelare och det visar på vilken bredd vi har, säger han.

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top