Östgöta Media sparkar minst 20

Nyheter Inga kommentarer till Östgöta Media sparkar minst 20 184

Östgöta Media, dotterbolag i NTM-koncernen, drar in drygt 20 tjänster på sina tidningar.

Jag är håller på med att informera all personal inom Östgöta Media, säger Anna Lindberg, publisher på Östgötacorrespondenten.

Under tisdagseftermiddagen kom beskedet att Östgöta Media bantar bort drygt 20 tjänster. Vilka redaktioner som drabbas värst är ännu oklart.

När vi fick tag på chefredaktörerna Widar Andersson på Folkbladet och Anders Nilsson på Norrköpings Tidningar tidigare på dagen säger de sig inte känna till något om några uppsägningar. Widar Andersson är för sin del mycket bestämd om att han inte kan bekräfta några neddragningar.

– Nej absolut inte, du får prata med Anna Lindberg på Östgöta Media istället, säger han.

Men det är ju ändå du som är chefredaktör på Folkbladet.

– Ja, men då har du ringt fel person. Du får ringa och prata med någon på Östgöta Media.

Stämmer det att ni ska säga upp folk?

– Jag vill inte kommentera något av det här, nu. Jag håller på med att informera all personal inom Östgöta Media, säger Anna Lindberg, publisher på Östgötacorrespondenten och fortsätter:

– Vi är inte färdiga med det arbetet än och det vill jag göra först. Som du kanske förstår är det rimligt att medarbetare får veta hur saker och ting blir direkt från en chef än att läsa om det någon annanstans.

Senare samma dag, idag tisdag, bekräftar Östgöta Media att drygt 20 tjänster ska bort. I bolaget ingår Motala Vadstena Tidning, Norrköpings tidningar, Östgötacorrespondenten, Folkbladet och Västerviks-tidningen.

I NTM-koncernens senaste bokslut för 2014 redovisade man enligt P4 Östergötland ett minusresultat på 80 miljoner kronor och en minskad upplaga på 4,3 procent.

 

Max Elofsson

Morgan Lengbrant

Jennie Johnson

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top