MAIF segrade i kvalpremiären

Nyheter, Sport Inga kommentarer till MAIF segrade i kvalpremiären 57
Huvudtränaren Johan Svensson tror på sitt lag och vill kliva upp en division. Foto: Max Elofsson

Huvudtränaren Johan Svensson tror på sitt lag och vill kliva upp en division. Foto: Max Elofsson

Det är med stor vilja och entusiasm som Motala AIF Hockey nu börjar kvalet mot att nå division två. Både spelarna och huvudtränaren Johan Svensson känner att de är redo att gå upp och spela på nivån där de hör hemma.

Förra säsongen tvingades Motala AIF att degraderas ner till division tre. Under den gångna säsongen har laget gjort mycket bra ifrån sig med 26 vinster av 27 möjliga. Motala har bara förlorat en match under säsongen, och den kom i den sista omgången borta mot Sölvesborg.

Annars har de haft en stabil säsong med idel segrar. Vissa med så pass stor målskillnad som 18-1 när de mötte Trelleborgs IF hemma i Exeohallen i början av februari. Men att de har vunnit så mycket under grundserien betyder inte någonting för lagets tränare Johan Svensson när de ger sig in i kvalet.

– Nu är det bara att börja om från början och det är bara de här matcherna som gäller. Att vi har spelat bra i grundserien har gjort att vi kvalar nu, men resultatmässigt betyder det ingenting, säger Johan Svensson.

På torsdagskvällen startade kvalet mot att ta sig tillbaka till division två, och enligt Johan Svensson så är det där som de hör hemma.

– Vi är redo, vi har imponerat med resultatet sedan vi åkte ner till AllTrean, säger han.

Förutom Motala och gårdagens motståndare HF Linköping (HFL), så är det Åseda och Gislaved som gör upp i kampen om att spela i division två nästa år. Lagen möts två gånger vardera i totalt sex matcher per lag. Det lag som har samlat ihop mest poäng under kvalserien spelar i division två kommande säsong. De övriga spelar i division tre.

– Motala är ett klassiskt division två-lag. Det är där vi har spelat mest och jag vet att spelarna är riktigt taggade och har stor vilja att kliva tillbaka till division två, säger tränare Svensson.

Motala är mer redo än någonsin tidigare. De har ökat träningsmängden, just för att de inte har haft kniven mot strupen under den gångna säsongen.

Johan Svensson berättar också att de kommer öka sina resurser och satsa på att ha en J18-lag till hösten.

– Som det ser ut idag så har vi inget juniorlag. Vi vill satsa på egna talanger och vi ser det som en nyckelfaktor att få in flera unga spelare som kan ta klivet upp i A-laget så småningom, säger han.

Under gårdagens match hemma mot HF Linköping blev det en ganska tuff kamp. De 540 åskådarna som såg matchen fick se hemmalaget ta ledningen i första perioden. I mellanakten utökade Motala ledningen till 2-0. Men innan perioden var slut hade HFL kommit ikapp och båda lagen hade gjort två mål vardera med 20 minuter kvar att spela.

I sista perioden drog målskillnaden iväg till Motalas fördel. Först genom att återta ledningen och mot slutet skickade de in två puckar i öppen målbur så spikades resultatet till 5-2.

MAIF spelar nästa kvalmatch på söndag borta mot Åseda.

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top