MAIF Hockey redo för återkomst

Nyheter, Sport Inga kommentarer till MAIF Hockey redo för återkomst 393
Tore Almberg har varit verksam inom Motala AIF Hockey i 42 år. Foto: Mike Lindberg

Tore Almberg har varit verksam inom Motala AIF Hockey i 42 år. Foto: Mike Lindberg

Inför säsongen åkte Motala AIF Hockey ur Division 2. Efter seriesegern i HockeyTrean Södra D är laget nu på god väg tillbaka till HockeyTvåan.

Motala Hockey hade inte spelat nere i Division 3 sen säsongen 1998-99. Men efter en tuff fjolårssäsong spelar laget där nu. Chansen är stor att sejouren i trean blir ettårigt. Eftersom de gick igenom sin höstserie helt obesegrade.

I och med seriesegern gick MAIF vidare till AllTrean Södra B. Där möter de andra lag som kom etta eller tvåa i sina höstseriespel. De fyra främsta lagen där går vidare till kvalserien för Division 2. Laget har hittills spelat en match i den nya serien och då vann de med 4-6 borta mot Kalmar HC.

– Jag är inte förvånad över starten. Vi fick några starka nyförvärv strax innan säsongsstarten, bland andra kusinerna Marcus och Rasmus Schelin från Division 1. De två har verkligen visat vägen och leder laget på ett föredömligt sätt, säger Tore Almberg, eldsjäl i laget.

Några andra nyförvärv fick de efter att det tidigare Division 3 laget HC Wetten, hemmahörande i Vadstena, lades ned.

Motala Hockey hade möjligheten att slippa spel i Division 3 under säsongen. Eftersom MAIF erbjöds en friplats i HockeyTvåan då ett annat lag hade dragit sig ur serien. Dock var det aldrig aktuellt att tacka ja, eftersom flera tongivande spelare hade lämnat laget direkt efter degraderingen.

Målsättningen för säsongen är tydlig och det är att avancera tillbaka till tvåan. Tore Almberg som har varit verksam inom klubben i 42 år vet precis vad som krävs för att lyckas.

– Vi har ett skridskostarkt lag med bra teknik, men innan en eventuell kvalserie behöver vi förstärka truppen med fler toppspelare. Eftersom det är ganska stor skillnad mellan Division 2 och 3, för att stanna kvar och etablera oss där behöver föreningen även stärka upp organisationen runt laget, säger han.

Almberg tror även att ett lag högre upp i seriesystemet, är en förutsättning för att fortsätta fostra juniorlandslagsspelare som Anton Blomberg (HV71) och Henrik Törnqvist (Linköping HC). Det skulle enligt honom ge en bättre ungdomsverksamhet.

– Vi har i dagsläget inget J-20 eller J-18 lag. Det beror delvis på en stor omsättning av nya ledare i ungdomslagen tidigare och att några av dem favoriserade sina egna barn. Då tröttnade de andra och lade av. Utan en fungerande ungdomsverksamhet blir A-laget lidande.

Här salmas Motala AIF Hockey A-lag innan träningar och matcher. Foto: Mike Lindberg

Här inne samlas Motala AIF Hockey A-lag innan träningar och matcher. Foto: Mike Lindberg

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top