Housemusik är Henriks passion

Nöje, Nyheter Inga kommentarer till Housemusik är Henriks passion 353
008
Redan som 12-åring började Henrik, 23, mixtra med ljud i sina datorprogram.
Foto: Linn Strelin

Allt började med en bandspelare vid två års ålder. I dag, tjugoett år senare producerar Motala-killen egna houselåtar. Han har också synts på Billboardlistan i kategorin ”Next Big Sound”.
– Musiken är mitt liv. Jag vet inte vad jag hade gjort utan den, säger Henrik Emanuelsson, även känd under namnet ”Henry Himself”.

För bara en månad sedan kom Henrik Emanuelsson i kontakt med holländaren Hardwell, en av världens bästa diskjockeys. Den världsvana DJ:en fick upp ögonen för en låt som Henrik skickat honom. Detta ledde till att Hardwell, via hans bolag, valde att släppa låten på Spotify och även spela den i hans radioshow. Det gav vår Motala-kille en skjuts i karriären och hans låtar har i dag spelats ungefär 5 miljoner gånger.
– Jag har spännande saker på gång. Men det är inget jag kan släppa än, säger han.

Redan som tvååring började intresset för musiken växa fram. Han kunde inte slita sig från sin bandspelare som med åren byttes ut mot en gitarr. Henrik tog gitarrkurser men började efterhand få upp ögonen för housemusiken. Det tog inte långt tid innan han skaffade sig en egen dator med egna ljudredigeringsprogram.

Henriks första uppmärksammade ögonblick var när han släppte en kortare demo version av låten ”Epic” som han mixat. Låten delades flitigt via facebook och kommentarerna började hagla in. Det tog inte långt tid innan hela låten släpptes och hyllningarna kom från var och vartannat håll.

I dag sätter han upp olika delmål som sakta men säkert kommer uppfyllas – om Henrik själv får bestämma. Han vill bland annat börja spela utanför Sveriges ramar och hans mål är att kunna jobba och få kontakt med stora artister.
– Sen skulle det såklart vara kul att leva på musiken. Men det är absolut inget måste. Jag gör detta för att det är så jäkla kul, säger han.

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top