Hon får utlopp för sin kreativitet genom tavlor

Nöje, Nyheter Inga kommentarer till Hon får utlopp för sin kreativitet genom tavlor 52
DSC_0001
Dystra och mörka tavlor är något som vår Motalabo helst skissar på.
Foto: Linn Strelin

Att få ner sina vilda fantasier på bild är inte alltid enkelt. Men för Motala-tjejen har det blivit en vardag och ett stort intresse. Särskilt när humöret är på topp.
– Jag målar bara när jag är glad och har mycket energi. Är jag deprimerad vill jag inte ens röra en penna, säger Angelica Vallberg.

I en lägenhet belägen i Motala sitter Angelica Vallberg och målar. Hennes intresse för konst började redan vid tidig ålder. Men det var inte förrän i början av tonåren som Angelica målade skapelser som det gick att se potential i. I dag målar hon på stora canvasdukar och hennes konst har uppmärksammats av släkt och vänner.
– Jag målar för att det är kul. Det är min hobby liksom, säger Angelica.

Under sin gymnasietid studerade hon bild och form på Platengymnasiets estetiska linje. Intresset för skapande på papper och dukar fortsatte även efter gymnasiet. Angelica började måla ännu mer och ännu seriösare. Detta ledde till att hon deltog i olika målningskurser.

Inspirationen får hon främst ifrån filmer och serier.
– Men ibland ploppar idéerna bara upp i huvudet på mig och då måste jag rita ner dom direkt, säger hon.

Hon är som mest effektiv när hon kommit in i en lite mer ”manisk” sinnesstämning. När känslan av upprymdhet och kreativitet blomstrar går penseln oftast varm på canvasduken. Dock blir de flesta tavlor i svartvitt eftersom Angelina inte känner att färg är något för henne.
– Det känns inte som mig. Jag gillar att måla lite dystra och mörka bilder.

Intresset vill hon bara ha som en hobby. Det är inget som hon i dag tänkt ta till en annan nivå. Hon tror att det skulle leda till mer press vilken i sin tur skulle kunna skapa en ritblockering. Detta innebär att man får det svår med den kreativa biten. Det blir kämpigt på originella idéer vilket i värsta fall kan leda till att man inte producerar några verk på fler år. Där vill Angelica definitivt inte hamna.

Angelica poängterar gång på gång att hon vill vara fri i sitt skapande. Emellanåt målar hon bilder till exempelvis släkt och vänner där dem själva bestämt motiv. Men annars ser Angelica konsten som ett sätt för henne att kunna leva ut sin kreativa sida. Hon vill måla det hon tycker är kul, inte det som andra vill eller förväntar.

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top