Höjd åldersgräns för ponnyryttare

Sport Inga kommentarer till Höjd åldersgräns för ponnyryttare 32
011
Linnéa Rapp och ponnyn Marwin hoppas att tävlingsdagarna inte blir lidande.
Foto: Linn Strelin

Regeln har mött stark kritik i media. Många påstår att Sverige kommer gå miste om talanger. Kritiken riktas också mot den nya åldersgruppsindelningen. Vissa menar att tävlingsdagarna kommer bli ännu längre.

I årsskiften skedde en förändring i tävlingsreglementet som gjorde det möjligt för ponnyryttare att tävla ponny till och med det året dem fyller 20 år. Tidigare har åldersgränsen varit 18 på C och D-ponny. Denna åldershöjning innebär även att två nya åldersgrupper införs. Ryttarna som är mellan 17 – 20 år kommer få en helt egen klass.

Förändringen har fått mycket uppmärksamhet i media och reaktionerna är olika.
– Den nya regeln är värdelös, säger Ingrid Stark, tränare i Nykyrka Ridklubb. Hon tror den nya regeln gällande åldersgruppsindelning kommer påverka tävlingsdagarna. Det kommer bli mindre klasser, mer jobb för tävlingsarrangörerna och längre tävlingsdagar. Ännu en paus och ännu en prisutdelning.

Många menar också att Sverige, åter igen, kommer hamna efter de övriga länderna som har en åldersgräns på 16 år. Vissa tror landet kommer gå miste om många talanger i samband med åldershöjningen eftersom en del kommer välja att tävla ponny längre. Dock är vissa positiva till förändringen.

– Jag tycker regeln är både bra och dålig. Det som är bra är att ryttare som är lite mindre kan fortsätta tävla ponny. Men det negativa är att tävlingsdagarna troligtvis kommer bli längre, säger Linnéa Rapp, ponnyryttare.

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top