De får säga nej till barn

Nyheter Inga kommentarer till De får säga nej till barn 146
Idrottshall1

Framtid Borensbergs Conny Ringvide sätter press på kommunen om att ta ett beslut.

Planerna på att bygga en ny idrottshall i Borensberg står och stampar. Förra månaden diskuterade kommunen och Framtid Borensberg det igen, men det ledde inte till någonting nytt. Nu hoppas föreningen att kommunen budgeterar för en ny hall, men Conny Ringvide känner sig tveksam.

Det har pratats om att bygga en ny idrottshall i Borensberg ett tag nu. Föreningen Framtid Borensberg har under flera års tid legat på kommunen om att en ny, och framförallt större hall är helt nödvändig.

– Det krävs en större hall. Gymnastikföreningen måste säga nej till ett antal barn, ungdomar och vuxna som vill börja med sporten. Det finns inte tid, det finns inte plats. Vissa sporter kommer inte in alls, det finns ju till exempel en känd modellflygare här som behöver vara i en hall och träna, säger Conny Ringvide från Framtid Borensberg.

Idag är det bara föreningar som har möjlighet att boka och utöva aktiviteter i Hällaskolans idrottshall. Privatpersoner som vill hyra hallen kommer inte in överhuvudtaget, just för att det inte finns några lediga tider att tillgå. Föreningen vill se att det ska vara möjligt att kunna göra det om en ny hall byggs.

Den nuvarande hallen tar idag in ungefär 150 personer samtidigt, på grund av brandsäkerhetsskäl.

– I en större hall med större publik skulle det kunna arrangeras cuper och turneringar för att öka på ekonomin i föreningarnas kassor, säger Conny Ringvide.

Framtid Borensberg har haft sittningar med med ortens idrottsföreningar och enligt Conny Ringvide så skriker de efter fler tider i hallen.

Kraven som ställs på en eventuell ny hall är, förutom att kunna ta in mer folk, att ytan ska vara större. Dagens hall håller inte måtten för innebandy i högre divisioner eller inomhusfotboll. De lyfter fram att en andra hall är helt nödvändig för att klara ungdomsverksamheternas lokalbehov. Dessutom är parkeringsmöjligheterna begränsade vid hallen.

– Vi har tagit upp det här med kommunen varje gång vi träffas och det gör vi tre till fyra gånger varje år. Men några löften har vi inte fått, säger han.

Senast de träffades var i februari, och då fick de det ständiga svaret: Vi ska titta på det.

Det är svaret de har hört i flera år. Conny säger det får fortsätta hålla på och tjata på kommunen så att polletten förhoppningsvis faller ner snart.

– Det måste ju bli till, det är ju bara så, frågan är bara när det blir av. Snart blir de tvingade till att komma med besked eftersom trycket blir så hårt på dem, säger han och fortsätter.

– Hallen skulle ju varit byggd igår, men så är det ju inte. Det vi vill är att vi ser våra planer i kommunens budgetprocess, säger Conny Ringvide.

Framtid Borensbergs förslag om plats för den nya hallen är i anslutning till den nuvarande hallen vid Hällaskolan.

Vi har vid flera tillfällen försökt nå Kommunstyrelsens ordförande i Motala Camilla Egberth för en kommentar, men utan resultat.

Hallen vid Hällaskolan räcker inte till för alla föreningar som vill använda den.

Hallen vid Hällaskolan räcker inte till för alla föreningar som vill använda den.

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top