Sammanträde i kommunfullmäktige i full gång. Foto: Stina Drätting

Fri parkering nekades

Nyheter

En motion om att införa P-skiva vid centrum togs upp av de borgliga vid sammanträdet i kommunfullmäktige i måndags. Förslaget fick efter en lång debatt avslag.

Ett system med avgiftsfri tidsbegränsad parkering skulle avsevärt modernisera och förbättra

parkeringssystemet i Motala. Så löd en del av motionen. Andra argument för förslaget var att gratis parkering i centrum skulle locka mer besökare till staden vilket främjar handeln.

Att parkeringsautomaterna är gamla var ett annat argument. De är dessutom allt för kostsamma att driva, så att göra sig av med dem skulle löna sig, menar alliansen. Motargumenten till förslaget presenterades av Tekniska nämnden. De menade att det ger fel signaler att införa fri parkering vilket lär öka trafiken i staden då kommunen till 2015 vill göra Motala till en cykelstad.

Agnetha Niklasson från miljöpartiet höll med Tekniska nämnden i frågan. Hon tror att fler lär välja att ta cykeln ifall det kostar att parkera. Hon hade även fler synpunkter om förslaget.

– Det är rimligt att den som parkerar betalar, säger hon.

Agnetha menade också att de vill minska utsläppen i stan, inte göra det värre, vilket lär hända om de inför parkering med P-skiva i centrum. MP tycker också, tillsammans med S och V(ihop bildar de Solidariskt Motala) att det är en stor pengafråga. Cirka tre och en halv miljon kronor förloras om man tar bort parkeringsavgifterna.

Motionen, som lämnats in av Alliansen, fick till slut avslag. Majoriteten av ledamöterna var mot förslaget vilket gjorde att ingen votering behövdes. Medlemmar från M, FP och C reserverade sig mot beslutet.

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top