Flera pjäser blir en föreställning

Kultur, Nyheter Inga kommentarer till Flera pjäser blir en föreställning 287
Koncentrerade teaterelever repeterar för fullt inför pjäsen. Foto: Mike Lindberg

Koncentrerade teaterelever repeterar för fullt inför pjäsen. Foto: Mike Lindberg

Snart är höstterminen 2014 på Bona Folkhögskola till ända. Men innan jullovet kommer teatereleverna på skolan att genomföra deras första scenföreställning.

Vecka 51 kommer Bonas teaterlinje att genomföra en scenföreställning på skolan. Det blir klassens första gemensamma pjäs. Föreställningen består av delar från flera olika pjäser, bland andra Isbjörnarna och Natten är dagens mor.

Eftermiddagarna nästa tisdag och onsdag kommer teatereleverna att genomföra föreställningar för eleverna och lärarna på skolan. Nästa tisdagskväll kommer det även vara en spelning öppen för allmänheten.

Förberedelserna har varit noga och långa dagar har det blivit.
– Den gångna helgen var vi här på skolan och repeterade. Det var både roligt och skönt. Annars har det också varit repetitioner på kvällstid. Jag är stressad, men också jättetaggad, säger Elin Hilläng, elev på teaterlinjen.

Det blir totalt tre veckors repetitioner inför pjäsen och glädjen bland eleverna är stor.

Joel Melander och Elin Hilläng ser fram emot scenföreställningen på Bona.  Foto: Mike Lindberg

Joel Melander och Elin Hilläng ser fram emot scenföreställningen på Bona.
Foto: Mike Lindberg

– Jag är jätteglad och längtar enormt mycket efter att sätta igång. Men eftersom vi är uppdelade i smågrupper och har scener från olika pjäser, är jag också nyfiken på de andra grupperna. Behöver nån grupp hjälp så är det alltid folk som kan hjälpa till, säger Joel Melander, elev på teaterlinjen.

Det är väldigt mycket eget ansvar kring förberedelserna, men ibland har eleverna även schemalagda pass med teaterläraren Helene Bergström.

Joel anser att det bästa med projektet för flera pjäser i ett, är möjligheten att forska möjligheter i olika situationer. Han är även mycket nöjd med förberedelserna och för det som komma skall.

– Publiken kan förvänta sig att bli berikade av delar från olika föreställningar. Det blir en teaterupplevelse utöver det vanliga. Jag rekommenderar verkligen alla som kan att komma, säger Elin Hilläng.

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top