Efter kämpiga år, nu ljusnar det

Nyheter Inga kommentarer till Efter kämpiga år, nu ljusnar det 73
Rikard Andersson, VD på Lan-system i Norrköping. Foto: Sandra Virro

Rikard Andersson, vd på Lan-system i Norrköping. Foto: Sandra Virro

IT-företaget Lan-system i Norrköping har haft det motigt i några år.
– Det beror framförallt på en kostsam flytt, men det var något vi var beredda på, säger Rikard Andersson, vd på Lan-system.

Hela IT-branschen har de senaste åren haft det tufft. Så också Lan-system AB i Norrköping som funnits i branschen sedan 1995. Förutom en tuffare marknad, som man som företagare inte direkt kan påverka, byttes samtidigt personal ut och man flyttade till sina nuvarande lokaler i Klockaretorpet.

– Det var kostnader vi förberett oss på men det är anledningen till att soliditeten sett dålig ut de två senaste åren. I år kommer det vända, säger Rikard Andersson.

Soliditeten har legat på under 10 procent de senaste två åren och i IT-branschen är det bra om den ligger på 30 procent.

Företaget, som omsätter 4-6 miljoner kronor om året och har fyra anställda, väntas gå med en något oväntad hög vinst vid bokslutet som äger rum om två veckor.

– Vi hade räknat med att kunna förbättra siffrorna först till nästa år, men eftersom marknaden förändrats kommer vi göra det redan i år, säger han.

Det förbättrade resultatet ger näring åt företagets ambition att expandera. En ny delägare, en konsult med egen kundkrets, väntas bidra med det.

– Vi räknar med att öka omsättningen med i alla fall en miljon om året i och med den nya delägaren, säger Rikard Andersson.

Företaget har som framtidsmål att tillsätta mer personal. Rikard ser gärna att ett samarbete med skolor skulle vara vägen dit.

– Många som kommer ut efter en flerårig datorutbildning behöver en lång upplärningsperiod, de har helt enkelt inte fått de verktyg som behövs för att klara av jobbet hos oss. Där skulle en längre praktik fungera som en upplärningsperiod för att sedan leda till anställning. Eventuellt kommer vi att få en sådan elev till hösten, säger han.

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top