Festivalar för en tre-öring

Kultur, Nyheter Inga kommentarer till Festivalar för en tre-öring 300
Gruppen som ordnar består av Sandra Virro, Miranda Larsson, rektor Thomas Holmgren, Andreas Karlsson och Morgan Lengbrant. Med på bilden är även volontärerna Olivia Braun och Isabelle Fransson. Saknas gör Erik Blomgren och Daniel Rinta. Foto: Max Elofsson

Gruppen består av Sandra Virro, Miranda Larsson, rektor Thomas Holmgren, Andreas Karlsson och Morgan Lengbrant. Med på bilden är även volontärerna Olivia Braun och Isabelle Fransson. Saknas gör Erik Blomgren och Daniel Rinta. Foto: Max Elofsson

Snart är det dags för Treöresfestivalen i Motala. Det arrangeras av Bona folkhögskola och skolans rektor Thomas Holmgren berättar om sina förväntningar och hur evenemanget har förändrats genom åren.

Sedan Bona folkhögskola flyttade in till Motala år 1999, har Treöresfestivalen arrangerats i anslutning till skolan nästan varje år. I år pågår festivalen på eftermiddagen och kvällen den nionde maj. Skolans rektor Thomas Holmgren berättar om sina tankar inför festivalen som bara ligger drygt två veckor bort.

– Jag gillar verkligen den här traditionen som det har blivit. Det är ju elevernas engagemang och jag hoppas att det blir lika bra i år som det har varit tidigare, säger Thomas Holmgren.

Han beskriver att historiskt sett så har festivalen inte utvecklats särskilt mycket. Det har alltid varit musik från främst lokala band och musiker. Det som han ser som en skillnad är att det har blivit ett bredare utbud av musikgenrers och besökare.

– Förr var det mer punk bland artisterna och då var det även mest punkare av gästerna som kom. Idag är det mer blandat med musikstilar, säger Thomas Holmgren.

Planeringen inför evenemanget har skötts av en grupp med ett par elever från skolan som sett till att allting är fixat. Förutom att det kommer bjudas på musik så kommer det även vara en loppis på plats och även mat kommer att finnas till försäljning.

Förra året firade skolan 30 års-jubileum. Då sparades det inte på krutet och skolan hade en stor budget för att kunna låta flera stora band spela på festivalscenen. Bland annat uppträdde rockbandet Dead Soul och trubaduren Dan Berglund.

Rektor Thomas Holmgren ser fram emot folkfesten om två veckor. Foto: Max Elofsson

Rektor Thomas Holmgren ser fram emot folkfesten om två veckor. Foto: Max Elofsson

I år har de återgått till deras vanliga pengaresurser på ungefär 20 000 kronor och på scenen kommer bland andra Neo Pangea, Das Amigos och Emil Jensen att spela sin musik. Dessutom kommer skolans egna kör att uppträda och inleda hela festivalen.

– Jag ser mycket fram emot att se Emil Jensen, har ju gått på Bona folkhögskola tidigare så det ska bli roligt att se honom, säger Thomas Holmgren.

Nytt för i år är att Treöresfestivalen ingår i en del av Motalas kulturnatt. Thomas berättar att det är därför som festivalen hålls några veckor tidigare detta år än tidigare.

– Mina förväntningar är att det som komma mycket folk, att vädret kommer vara bra och att alla har roligt, säger han.

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top