Blomberg siktar på SM-guld

Nyheter, Sport Inga kommentarer till Blomberg siktar på SM-guld 220
Anton Blomberg från Motala satsar på att vinna SM-guld med Linköping HC i vår. Foto: Mike Lindberg

Anton Blomberg från Motala satsar på att vinna SM-guld med Linköping HC i vår. Foto: Mike Lindberg

Inför säsongen 2014/2015 lämnade 19-årige Motalakillen Anton Blomberg Linköping HC för spel i HV71. Men sedan mitten av januari är han tillbaka i LHC. Nu ser Blomberg fram emot slutspelet och siktar på att vinna guld.

Anton Blomberg stod för 14 mål och tre assister på 27 matcher hos HV71 J20. Däremot fick han ingen speltid i SHL med HV:s A-lag under säsongen. Nu i LHC J20 blev det nio mål och tio assister på 16 matcher i grundserien. En match i SHL har det också blivit för LHC.

Blomberg berättade att det var personliga själ som låg bakom att han gick tillbaka till Linköping.
– Det gick bra i HV. Jag gjorde mycket poäng, fick spela mycket i powerplay. Det var en utvecklande tid, men det är självklart skönt att vara hemma igen, säger Anton Blomberg.

Blomberg har en del juniorlandskamper på meritlistan och är en av Sveriges bästa spelare födda 1995. Därför hade han en rimlig chans att komma med i det svenska JVM-laget som blev fyra i årets turnering.

– Det är alltid jättekul och en stor ära att spela i landslaget. Däremot fokuserade jag inget på JVM eftersom det bara är en bonus om man hade blivit uttagen till landslaget då. Jag koncentrerar mig på klubblaget mer, för det är viktigast, säger Motalasonen.

LHC J20 vann SuperElit Top 10 där Sveriges tio bästa J20-lag spelar. I och med det är Linköping topprankade inför slutspelet, där även de sex bästa lagen från SuperElit Fortsättning är kvalificerade. LHC möter AIK i åttondelsfinalen som inleds 18 mars.

– Det ska bli skitkul att spela slutspelet. Vi har bra chanser att vinna och är ett rutinerat lag så det ser riktigt bra ut. Målet är självklart guld, säger han.

Efter säsongen blir Motalakillen senior. Då är det vanligt att spelare från ett elitlags juniorlag får söka sig till mindre klubbar om de inte platsar i A-laget. De som inte platsar i Linköpings A-lag efter juniortiden brukar oftast hamna i Hockeyallsvenskan eller i Division 1.

– Nu fokuserar jag bara på att vinna guld, jag tänker inte så mycket på framtiden för tilfället. Målet nästa säsong är att spela i SHL, men det vore inte helt fel att spela i Allsvenskan heller, avslutar Anton Blomberg.

 

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top