ICA Nära Motala säljs efter 25 år

Nyheter Inga kommentarer till ICA Nära Motala säljs efter 25 år 183
Ica Nära Motala säljs efter 25 år. Foto: Mike Lindberg

Ica Nära på Drottninggatan i Motala säljs efter 25 år. Foto: Mike Lindberg

Ulla Pettersson har via sitt företag Brandmannen Livs AB drivit ICA Nära Motala i 25 år. Men snart är den tiden förbi. Butiken är nu till salu och en affär väntas att bli klar inom några veckor.

Eftersom 67-åriga Ulla Pettersson snart går i pension ska hon nu sälja butiken. Hon vill att butiken ska fortsätta drivas som vanligt så att kunderna inte märker av ett ägarbyte. Det finns också en tydlig kravprofil på potentiella köpare.

– Jag vill att butiken ska fortsätta som idag. Det ska inte vara någon skillnad med en ny ägare. Önskemålet är att den nya ägaren äger butik idag, eller har ägt tidigare och är insatt i branschen, säger Ulla Pettersson, styrelseledamot för Brandmannen Livs AB.

I skrivande stund har affären varit till salu i en vecka och intresset är stort.

– Jag la upp annonsen på nätet för en vecka sen. Det är flera som har hört av sig, det blir snart klart.

Ullas efterträdare kommer att få en lojal kundkrets och det ger alla förutsättningar för att lyckas. Det finns heller ingen riktig konkurrent till ICA Nära.

– Butiken ligger i ett bra bostadsområde med många äldre som bor där och de är kundkretsen. Det byggs nu nya lägenheter i närheten och det kommer att ge många nya kunder. Affären är väldigt behövd eftersom många äldre inte kan ta sig till butiker längre bort.

ICA Nära går bra och visade i årsredovisningen för 2014 ett resultat på 66991 kronor. Men årsredovisningen 2013 visade minus 12360 kronor. Detta var dock en tillfällighet som hade sin tydliga förklaring.

– Det var ett paketärende där paketet var värt en stor summa pengar. Hon som skötte posten blev lurad av två personer som inte var mottagare av paketet. Vi har fått tag i dem, men pengarna är borta. Eftersom vi skötte oss fel i den situationen gällde inte försäkringen, säger Ulla Pettersson.

Men detta är historia och framtiden ser fortsatt ljus ut för ICA Nära Motala.

– Jag har hållit på i 25 år och hoppas att det kommer fortsätta i minst 25 år till, avslutar Ulla Pettersson.

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top