Andreas startade zombiegrupp

Nyheter Inga kommentarer till Andreas startade zombiegrupp 194
Andreas Karlsson startade upp rollspelsgruppen. Foto: Mike Lindberg

Andreas Karlsson startade upp rollspelsgruppen. Foto: Mike Lindberg

Varje torsdag mellan 10:30-12:00 studerar eleverna på Bona folkhögskola i Motala olika tillvalsämnen. Andreas Karlsson, allmänelev på skolan kände att han ville något mer och startade därför upp rollspelsgruppen.

Tillval på Bona innebär att alla elever på skolan studerar olika ämnen utanför deras kurs. Det kan vara ”körsång”, ”motion” och ”teater”. Men Andreas ville göra något roligare och startade därför en egen grupp.

– Jag kände att jag ville starta upp en egen grupp med aktiviteter som jag tycker är roligare än de alternativen som fanns att välja på. Därför startade jag upp rollspelsgruppen. Däremot tyckte jag inte att de andra alternativen var dåliga, utan jag ville vara kreativ och skapa något nytt, säger Andreas Karlsson.

Gruppen består av sju elever. Fem från allmän kurs, en från teaterklassen och en från journalistlinjen. Stämningen i gruppen är bra och alla trivs med det som har gjorts hittills.

– Det har gått bra. Det har varit en del skratt och vi har gjort ett zombierollspel hittills. Vi planerar nu inför framtida rollspel. Alla trivs bra med varandra och med det som har gjorts. Gruppen speglar skolan väl eftersom majoriteten kommer ifrån allmän kursen, säger han.

Många förknippar rollspel med teater. Det är något som inte stämmer helt överens med verkligheten.

– Inom teater spelar man upp en pjäs som tar slut. I ett rollspel kan man hela tiden bygga på en fortsättning, det är ett spel utan gränser. Därför kan man vara mer kreativ inom rollspel än i teater.

Just nu är det osäkert om rollspel kommer att finnas som tillval även nästa termin. Andreas slutar på Bona nu innan jul och då måste någon annan ta över ansvaret.

– Jag vill jättegärna att rollspelsgruppen ska finns kvar efter när jag slutar, men tror tyvärr inte att det blir så. Nån annan måste ju ta över ansvaret efter mig. Det vore kul om fler kunde skapa sina egna grupper. Eftersom på en folkhögskola har man alla möjligheter att vara kreativ, avslutar Andreas Karlsson.

Author

Leave a comment


*

Copyright: Bona folkhögskola

Search

Back to Top